Menu:

Bibliografie

Links:

Schuld

Twee jaar geleden leidde Alexander Blix het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. De zaak kwam tot stilstand toen Blix' eigen dochter Iselin om het leven kwam en hij werd gearresteerd na het wreken van haar dood.
Blix is inmiddels vrij uit de gevangenis. En degene die Elisabeth Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.
Blix biedt de politie zijn hulp aan, maar die wil niets meer met hem te maken hebben. Ook al is hij inmiddels vrijgesproken, zijn carrière in de misdaadbestrijding is voorbij. Maar de moordenaar van Elisabeth blijft Blix lokken naar zijn volgende slachtoffers, én hij maakt duidelijk dat hij details over Blix' privéleven weet die hij met niemand ooit heeft gedeeld.
Journalist Emma Ramm is op haar beurt benaderd door het tienermeisje Carmen. Haar stiefvader is gearresteerd op verdenking van de moord op een jeugdvriend. Maar er is geen lichaam, noch zijn er andere verdachten.
Blix en Ramm kunnen alleen elkaar nog vertrouwen. Als Blix' vingerafdrukken worden aangetroffen op een kindertekening bij een plaats delict, komt het verleden angstvallig in de buurt van het heden. Een verleden waarin een slachtoffer een heel eigen variant van therapie heeft gevonden...

Boekgegevens
Titel: Schuld (05-2024)
Auteur: Jørn Lier Horst & Thomas Enger
Originele titel: Offer (2023)
Vertaling: Corry van Bree
Uitgeverij: A.W. Bruna
EAN: 9789400516939
Omvang: 400 p.