Bibliografie

Links:

Jij alleen

Paul werkt als bewaker in de metro van Stockholm. Jaren na het verlies van zijn vrouw is hij eindelijk opnieuw klaar voor de liefde. Ook Iris, freelance designer, heeft genoeg van haar eenzaamheid. Dan ontmoet ze Paul. Hij is bijzonder aantrekkelijk en lijkt precies te weten wat ze nodig heeft.
Ze brengen steeds meer tijd samen door tot ze alleen nog maar oog hebben voor elkaar. Iris' wereldje wordt wel erg klein en haar vrienden vragen zich af of alles wel zo goed gaat als ze beweert. Terecht. Iris en Paul stevenen regelrecht af op een ramp...

Boekgegevens
Titel: Jij alleen (2019)
Auteur: Ninni Schulman
Originele titel: Bara du (2018)
Vertaling: Edith Sybesma
Uitgeverij: HarperCollins
EAN: 9789402702453
Omvang: 352 p.

Gelezen: 05-2020

BOB-score 4/5

Paul werkt hard aan zijn revalidatie na het verlies van zijn linkerbeen. Zijn moeder bezoekt hem regelmatig in het ziekenhuis waar ze praten over plantjes. Iris werkt als freelance grafisch vormgever in Stockholm, vult haar leven met vriendinnnen, twee cavia's, swipen op tinder, liken op facebook en posten op instagtram.

Kunstig plant de auteur Ninni Schulman de zaadjes waaruit de relatie tussen Iris en Paul opbloeit. De zorgzame Paul die langzaam over de dood van zijn vrouw lijkt heen te groeien en de ambitieuze Iris die te kampen heeft met schizofrenie in haar familie. Langzaam ontkiemt een spannend verhaal waar Paul en Iris om en om vertellen hoe Paul is beland in het ziekenhuis.