Menu:

Bibliografie

Links:

Tijd om te sterven

Een aangrijpende roman over vrouwenmishandeling en hoe een therapeute zint op wraak. De aantrekkelijke en succesvolle advocate Maria Kallio raakt verwikkeld in de mysterieuze zaak van een jonge therapeute. Deze vrouw, Säde, die mishandelde vrouwen in een opvangtehuis begeleidt, besluit daadkrachtiger op te treden en deze vrouwen te hulp te komen. Ze wil niet langer dagelijks geweld stilzwijgend onder ogen zien. Säde bedenkt een gruwelijke therapie die tot snelle resultaten leidt. Maar de tijd glipt haar door de vingers en vroeg of laat is het voor iedereen tijd om te sterven.

Boekgegevens
Titel: Tijd om te sterven (2003)
Auteur: Leena Lehtolainen
Originele titel: Tappava säde (1999)
Vertaling: Annemarie Raas
Uitgeverij: Signature
ISBN: 90-5672-034-1
Omvang: 240 p.

Gelezen: 02-2005 / 10-2007

BOB-score 3/5

Pas op voor grijze muizen die gaan brullen. De 35-jarige Säde is zo'n grijze muis die met alles en iedereen rekening houdt, zichzelf wegcijfert en die samenwoont met haar kat. Als therapeute is ze werkzaam in tehuis 'Het Thuishonk' waar mishandelde vrouwen worden opgevangen. Lang is het goed gegaan maar op een gegeven moment is Säde het zat zich te laten koeioneren en neemt ze het heft in eigen handen met voor haar omgeving catastrofale gevolgen.

Hoofdinspecteur Maria Kallio (waarom op de cover succesvol advocate staat is mij een raadsel) wordt geconfronteerd met de gevolgen van Sädes dadendrang maar weet de link niet te leggen naar deze brullende muis. Aardig verhaal van de Finse schrijfster Leena Lehtolainen, waar aan het einde voor de lezer duidelijk wordt waar deze muis haar leeuwenmoed vond.